Kruipruimte isoleren offertes vergelijken, vraag 5 gratis offertes aan


Vloerisolatie kruipruimte, is het een handige oplossing?

Een kruipruimte isoleren is natuurlijk een goede oplossing als je flink wil besparen op je energierekening. Je kunt met de beste vloerisolatie kruipruimte namelijk als snel 10 tot 20% besparen. Nog een voordeel van een kruipruimte isoleren is dat je vloer makkelijk warm blijft en dat het binnen een stuk minder snel afkoelt.

Als je aan het nadenken bent over de isolatie kruipruimte is het wel belangrijk om goed te kijken naar het type vloer dat je op dit moment hebt. Dat komt door eventuele vochtproblemen die kunnen ontstaan, lees snel verder om alles te weten te komen over de beste vloerisolatie kruipruimte.

Wat is een kruipruimte eigenlijk?

Maar wat is een kruipruimte nu eigenlijk, nou dat is gelukkig simpel. Een ander woord voor de kruipruimte is ook wel de kruipkelder.

Deze ruimte wordt doorgaans gezien als de ruimte tussen de grond en de onderkant van een begane vloer van een woning.

Een kruipruimte isoleren doe je meestal als de kruipruimte zo'n 70 tot 85 centimeter hoog is. Een kruipruimte wordt gemaakt om de natuurlijke barrière van lucht tussen de grond die vochtig is en de vloer van de woning in balans te houden.

Dit doe je om de condensatie van grondvocht zo veel mogelijk te voorkomen door bepaalde ventilatieopeningen in de gevel aan te bregen.

Daardoor ontstaat er een lichte vorm van ventilatie. Een kruipruimte heeft daarnaast nog een functie, zo kun je er belangrijke leidingen voor de gas- water en elektriciteitsvoorzieningen doorheen laten lopen.

Doorgaans zie je een kruipruimte in veel woningen terugkomen, tegenwoordig wordt er bij nieuwbouw echter in een andere vorm gewerkt en zie je steeds minder kruipruimtes voorkomen.

Hoe werkt het isoleren kruipruimte

Maar hoe zit het nu met het isoleren kruipruimte? Je moet in ieder geval rekening houden met de toegankelijkheid en de totale grootte van deze ruimte.

Als je vochtproblemen hebt kun je doorgaans op twee verschillende manieren isoleren. Optie een is het isoleren van de vloer, en optie twee is het isoleren van de grond.

Ook kiezen sommige mensen er voor om beide methoden tegelijk toe te passen. Wil je weten welke keuzen van isoleren het beste bij jou kruipruimte past? Lees dan snel verder.

Makkelijk toegankelijke kruipruimte isoleren

Als je een kruipruimte hebt die makkelijk toegankelijk is kun je het beste kiezen om de vloer van de woning te laten isoleren. Het is dan wel belangrijk om te beseffen dat je door de ruimte moet kunnen kruipen.

Als je kiest voor deze vorm van kruipruimte isolatie worden er speciale dekens en isolatieplaten gebruikt, deze worden tegen het plafond aangebracht waardoor er maximale isolatie wordt bereikt.

Doorgaans is er al rekening gehouden met vocht bij de ontwikkeling van de kruipruimte, er is meestal een dampscherm aanwezig waardoor vocht niet langer tegen de vloer kan condenseren.

 Ook komt het regelmatig voor dat er een andere optie gekozen wordt, de kruipruimte isoleren wordt dan geregeld door PUR of een andere soort isolatieschuim aan de onderkant van de vloer aan te brengen. De houten vloer isoleren kruipruimte wordt dan een stuk makkelijker.

Ook kan er gekozen worden voor het afdekken met een bodemzeil. Deze vorm van kruipruimte isolatie is ook erg effectief omdat er gekozen wordt voor twee verschillende technieken. Door grond- en vloerisolatie toe te passen worden vochtproblemen ook direct uitgesloten.

Moeilijk toegankelijke kruipruimte isoleren

Het komt ook regelmatig voor dat een kruipruimte niet of amper toegankelijk is, daardoor is het niet mogelijk om te kruipen in deze ruimte, het is dan aan te raden om te gaan voor grond isolatie.

Vaak wordt er dan gekozen om de kruipruimte gedeeltelijk op te vullen met een bepaald isolatiemateriaal. Denk bijvoorbeeld aan isolatieschelpen of isolatiechips.

Ook zien we regelmatig dat er een soort piepschuim wordt aangebracht maar het is zelfs mogelijk om andere materialen te gebruiken

De voordelen van vloerisolatie kruipruimte

Het grote voordeel van deze manier van kruipruimte isoleren is dat het goedkoop is en dat het erg efficient werkt.

Ook als het grondwaterpeil behoorlijk hoog is zorgt het isolatiemateriaal er voor dat je geen last hebt van vochtproblemen.

Het komt wel eens voor dat het isolatiemateriaal blijft drijven op het grondwater maar door de afsluitende werking kan het vocht niet langer tegen de vloer aan komen.

Deze manier van kruipruimte isoleren zorgt er doorgaans ook voor dat stank geminimaliseerd wordt.

Omdat het zo'n efficiënte manier van isoleren is wordt deze methode ook wel eens toegepast op goed toegankelijke kruipruimtes.


Ik zoek een specialist om de kruipruimte te isoleren, hoe werkt da?


Kruipruimte isoleren kosten

Wat kost kruipruimte isolatie? Een logische vraag natuurlijk als je aan het nadenken bent over het isoleren van je kruipruimte. Doorgaans hangen de kosten vloerisolatie kruipruimte een af van een aantal factoren.

Zo is de toegankelijkheid en de locatie van de woning erg belangrijk. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar het type materiaal dat er wordt gebruikt en naar de grootte van de kruipruimte. De kosten kruipruimte isolatie liggen gemiddeld gezien op zo'n 50 euro per vierkante meter.

Als je gebruik maakt van subsidies, premies en het verlaagde BTW tarief kun je deze kosten zelfs terugdringen naar 10 tot 20 euro per vierkante meter. De vloerisolatie kruipruimte kosten heb je zo terugverdiend, zeker als je ook nog eens nadenkt over energierekening die flink teruggebracht kan worden.

Maak het jezelf gemakkelijk en vraag gratis 5 offertes aan van bedrijven om de isolatie kruipruimte kosten direct inzichtelijk te maken. Het is volledig gratis en je kunt onafhankelijk bedrijven die gespecialiseerd zijn in isoleren kruipruimte vergelijken.

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je woning langer warm blijft, er hoeft minder energie verstookt te worden waardoor je makkelijk 15 % op je energierekening kunt besparen.

Op zoek naar iets anders?

Spouwmuurisolatie

Zolder isoleren

Wat zijn de gevolgen als je niet kiest voor kruipruimte isoleren?

Het kan zijn dat vocht wat in de grond zit in de kruipruimte gaat verdamen. Daardoor gaat het vocht tegen de onderkant van de vloer van de woning condenseren.

Dat heeft als nadeel dat de vloer van de woning snel koud aanvoelt en dat er energie verloren gaat. Als je een droog geisoleerde kruipkelder hebt dan is de kans dat er warmte verloren gaat een stuk minder omdat het vocht niet meer kan condenseren.

Ook kan het een nadeel zijn dat er een bepaalde stank uit de kruipkelder komt, als de ventilatie in deze ruimte namelijk onvoldoende is is de kans groot dat er schimmel ontstaat die een flink muffe lucht kan opleveren.

Daarnaast heb je ook nog het risico dat het vocht uit de kruipruimte constructies van hout kan aantasten, denk daarbij aan bijvoorbeeld steunbalken die gaan rotten. Het hebben van optrekkend vocht kan daarnaast voor allerlei vochtoverlast in je huis zorgen.

Is bodemisolatie geschikt voor kruipruimtes isoleren?

Uiteraard, bodemisolatie wordt ook veel toegepast om kruipruimte te isoleren tegen vocht. Het komt namelijk vaak voor dat er het hele jaar door water in je kruipruimte staat en dat kan behoorlijk ongezond zijn.

Bodemisolatie is eigenlijk gewoon een ander woord voor kruipruimte isolatie en is zoals je net hebt kunnen lezen een prima oplossing voor natte kruipruimtes in je woning.

Bodemisolatie is prima geschikt voor:

  • Het verwijderen van overlast door muggen en slakken
  • Het verwijderen van die vieze muffe lucht
  • Het voorkomen van rottende vloerbalken of steunbalken
  • Het verlagen van de luchtvochtigheid in de woning
  • Het vermijden van vocht- en schimmelproblemen op de muur of vloer

Kiezen voor bodemisolatie of voor vloerisolatie?

Het ligt er maar net aan wat voor kruipruimte je precies hebt. Als je bijvoorbeeld beschikt over een droge kruipruimte die wat hoger is, zoals bijvoorbeeld een ruimte vanaf 50 cm hoog. Dan kun je beter kiezen voor vloerisolatie waarbij er een isolatielaag tegen de onderkant van de vloer wordt geplaatst.

Heb je echt last van een vochtige kruipruimte, en is er sprake van schimmelproblemen of optrekkend vocht? Dan is de beste oplossing om te kiezen voor bodemisolatie. Dit omdat het probleem dan echt bij de bron wordt aangepakt, de bodem. Als er gekozen wordt voor bodemisolatie wordt dit als volgt aangepakt:

Op de grond van de kruipruimte wordt er isolatiemateriaal aangebracht, daarna wordt er gebruik gemaakt van een speciale pomp die dit los op de bodem blaast. Het lijkt misschien wat apart en wellicht denk je dat het niet werkt, maar het tegendeel is waar. Je zult merken dat het materiaal dat is aangebracht als bodemisolatie alle vocht opneemt waardoor de luchtvochtigheid daalt en de problemen verholpen zullen worden.

De beste bodemisolatie voor je woning

De beste bodemisolatie hangt dus af van de situatie, maar het is ook nog zo dat je verschillende producten kunt gebruiken. Zo zijn er bodemisolatie parels , bodemisolatie chips, neopixels bodemisolatie en heb je dus nog andere manieren om je kruipruimte volledig te isoleren.

Bodemisolatie kosten

Wat kost bodemisolatie? Een logische vraag natuurlijk als je aan het nadenken bent over het isoleren van je kruipruimte. Doorgaans hangen de bodemisolatie kosten af van een aantal factoren. Zo is de toegankelijkheid en de locatie van de woning erg belangrijk. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar het type materiaal dat er wordt gebruikt en naar de grootte van de kruipruimte. De kosten bodemisolatie liggen gemiddeld gezien op zo'n 20 tot 50 euro per vierkante meter.

Als je gebruik maakt van subsidies, premies en het verlaagde BTW tarief kun je deze kosten zelfs terugdringen naar 10 tot 20 euro per vierkante meter. De bodemisolatie kosten heb je zo terugverdiend, zeker als je ook nog eens nadenkt over energierekening die flink teruggebracht kan worden.



Waarom kies je voor kruipruimte isoleren?


Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb